Zonnepanelen Ridderkerk

  • Collectief van Ridderkerkse bedrijven
  • Zonne-energie
  • In samenwerking met de gemeente Ridderkerk
  • Een goed advies op maar voor uw woning

Offerte aanvragen

Zonnepanelen Ridderkerk

ridderzon_resize

Op woensdag 13 november  onthulde wethouder Henk van Houcke een zonnepaneel met de namen van Ridderkerkse bedrijven in de hal van het gemeentehuis onder toeziend oog van vertegenwoordigers van die bedrijven.

Dit was de eerst zichtbare samenwerking tussen het Ridderkerkse bedrijven en de gemeente Ridderkerk.

Deze samenwerking is voortgekomen uit de vraag: REDUCTIE  CO2 DOET U MET ONS MEE

die de gemeente Ridderkerk een paar maanden geleden aan een aantal Ridderkerkse bedrijven stelde om met gebruikmaking van de kennis en de ervaring van die bedrijven een promotiecampagne op touw te zetten ter bevordering van CO2 reductie door gebruikmaking van het zelf energie opwekken met zonnepanelen.

Dit ingegeven om de ultieme droom van milieuwethouder Henk van Houcke, zonnepanelen op ieder Ridderkerks dak, uit te laten komen. De wethouder  stelt dat elk initiatief wat erop is gericht om vervuiling, in een regio waar de druk op het milieu kritische grenzen bereikt, tegen te gaan omarmt en gestimuleerd dient te worden. De bedrijven die door de gemeente zijn benaderd onderschrijven deze stelling van de wethouder.

Tijdens gesprekken die zijn gevoerd met de gemeente hebben de Ridderkerkse bedrijven zich bereidt verklaard gezamenlijk met de gemeente aan de slag te gaan om het gebruik van zonnepanelen onder de aandacht te brengen, hiervoor hebben zij een collectief gevormd dat eveneens voorlichting zal gaan verzorgen over zonnepanelen.

 

Het collectief bestaat uit de volgende bedrijven:

Broekmans Installatiebedrijf, Ipskamp Elektro-Techniek, Noort Dak Onderhoud, Schreuders Elektra, SolarChamp en Zeggelaar Installatietechniek.